Çekmeköy ve Ümraniye çevresinde bir çok kesimin büyük ilgi odağı haline gelen “Yakomoz Balıkçısı Balıkçı Yunus zengin menüsü ve damak tadı lezzetleri ile “Balık Yakomoz Balıkçısı Balıkçı Yunus’ta yenir” sözünü müşterilerinin beğenisine sunmaya devam ediyor..
Haftada en az iki kez balık tüketilmeli
Yakomoz Balıkçısı Balıkçı Yunus firma ortaklarından Şamil Kaygusuz ile Çkemköy Haber Gazetesi olarak balık hakkında bir çok bilinmeyenleri konuştuk. Haftada en az iki kez balık tüketilmesinin sağlığı koruyucu etkilerinden bahsetmek mümkün Yakomoz Balıkçısı Balıkçı Yunus kurucusu Şamil Kaygusuz konuşmalarına şöyle devam etti.
Kalp hastalıklarından ölüm riskini azalttığı araştırmalarda çıktı
Balıktan alınacak omega 3 yağ asidinin sağlığı koruyucu birçok etkisi var. Omega 3 vücut tarafından yapılamayan ve dışarıdan yiyeceklerle alınması gereken bir doymamış yağ asidi ve alımını sağlayabilmek için aslında birçok kaynaktan bahsedilebilir ama en iyi kaynağın balık olduğu bilinmektedir.Yapılan bazı araştırmalar, balık yemenin kalp hastalıklarından ölüm riskini yüzde 36 oranında azaltabildiğini ortaya koyuyor, ancak bazı sulardaki kirlilik ve balığın avlandıktan sonra geçirdiği aşamaların sağlığı tehdit edebilecek düzeyde olduğu da unutulmamalı ve bu konuda mutlaka tedbirler alınmalı" diye konuştu...
Proteinden zengin
Balıklar protein içeriği zengin besinler oldukları için et grubu besinler arasında yer alırlar, hayvansal protein kaynağı olmalarına rağmen diğer hayvan etlerinden önemli farklılıklara sahiptirler. Bileşimleri genel olarak sığır, koyun, domuz etleri gibi kırmızı etlere ve kümes hayvanlarının etlerine benzer olmakla beraber; yağ, bazı mineral ve vitamin içerikleri açısından farklılık gösterir.
NEDEN BALIK YEMELİ?
-Zekâ gelişiminde balığın özellikle çocuklarda zekayı geliştirici özelliği vurgulanmak-tadır. Bu beyindeki yağın ana bileşiminin Omega 3 yağ asitleri içeren DHA (Docosa Haxaenoic Acid) olmasındandır.
-Hamilelik sırasında, bebek Omega 3 yağ asitlerini anneden alır. Bu nedenle hamilelik sürecindeki annenin balık tüketmesi gereklidir..
- Balık eti, kırmızı ete oranla daha az yağlıdır ve bazı özel yağ asitleri içerir. EPA ve DHA yağ asitleri kan pıhtı oluşumunu engelleyerek, atardamarın tıkanmasını önler, bu da kalp krizi ve felç riskini azaltır, tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. İyi kolesterolün (HDL kolesterol) kötü kolesterole (LDL kolesterol) oranını artırarak kardiyovasküler sistem için çok faydalı olur.