Çekmeköy Haber

ÇEKMEKÖY CHP’DEN, DEMOKRASİ KAHRAMANLARINA TEŞEKKÜR PROGRAMI..

ÇEKMEKÖY

31 Mart seçimlerinde Çekmeköy’de Belediyesi’ni Orhan Çerkez’le kazanan Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy İlçe Başkanlığı, “Demokrasi Kahramanlarına Teşekkür Programı” düzenleyerek okul sorumlusu ve sandık görevlisi gibi parti emekçilerine teşekkür etti. İl Başkanı Özgür Çelik ve Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in de partililere hitap ettiği coşkulu programda konuşan İlçe Başkanı Haydar Arslan, “Yeni hedef Türkiye iktidarı” diyerek çıtayı en üst seviyeye taşıdı. Yerel seçim başarısıyla iktidar kapısının açıldığını söyleyen Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “Çok kısa bir süre sonra ülkeyi yöneteceğimizden emin olun” dedi. İl Başkanı Özgür Çelik de; “31 Mart’ta elde ettiğimiz başarı ile Türkiye nefes aldı. Şimdi kesintisiz değişim sürecini başlatıyoruz” diyerek yeni parti programı için 8 Ekim’i işaret etti.

Hafta sonu parti emekçilerini “Demokrasi Kahramanlarına Teşekkür Programı” adı altında Ömerli’de düzenlenen kahvaltıda buluşturan Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy İlçe Başkanlığı, coşkulu bir programa imza attı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Belediye Başkanı Orhan Çerkez, önceki dönem ilçe başkanı Melda Tanişman Tutan, il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, sandık görevlileri, okul sorumluları ve partililerin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Haydar Arslan, büyük bir coşkuyla buluştuklarını kaydederek 31 Mart yerel seçimlerinde başarıya giden yolda gösterilen çaba ve gayretin tüm örgütün aynı hedefte kenetlendiğinin en somut göstergesi olduğunu ifade etti. 21 mahallede 630 sandık görevlisi, 130 okul sorumlusu, 130 bilişim sorumlusu, 100 avukat ve 630 müşahitle birlikte toplam 2 bin kişilik bir ordu kurduklarını söyleyen Başkan Arslan, bu ekip ruhunun İBB’de Ekrem İmamoğlu, İstanbul ilde Özgür Çelik ve Çekmeköy’de Orhan Çerkez önderliğinde vücut bularak şekillendiğini ve başarıya ulaştığını kaydetti.

Çekmeköy Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve yurdun dört bir yanında Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını belediyelere dikerek halka hizmet dönemini başlatmanın haklı gururunu hep birlikte yaşadıklarını söyleyen Başkan Arslan, adaletin herkes için geçerli olduğu, daha demokratik, daha adil, daha modern, daha çağdaş ve daha özgür bir toplum inşa etmek için yeni hedeflerinin Türkiye iktidarı olduğunu sözlerine ekledi. Yerel seçim başarısının bu büyük hedef için önemli adımlar olduğunu ifade eden Arslan, asıl mücadelenin şimdi başladığını söyledi.

Yerelden genele vatandaşın her talebini dikkate alacaklarını, halkın ihtiyaçlarına cevap vereceklerini ve çözüm odaklı çalışacaklarını kaydeden Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında eğitimden sağlığa, ekonomiden özgürlüklere her alanda halkın hak ettiği hizmetleri sunarak büyük bir devrim gerçekleştireceklerini ifade etti. Arslan; “Sonuç olarak yerelde elde edilen bu büyük başarının genel iktidar yolunda hepimize büyük bir güç katacağı ve motivasyon sağlayacağına hiçbir şüphem yoktur. Daha özgür ve daha demokratik bir Türkiye için CHP iktidarını kurma yolunda hep birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” şeklinde konuştu.

31 Mart seçim döneminde ilçe başkanı olan Melda Tanişman Tutan ile birlikte sahneye çıkan Belediye Başkanı Orhan Çerkez de yaptığı konuşmada 4 Nisan’da mazbatayı almalarının ardından ‘Halkın belediyesi, halkın hizmetinde’ sloganıyla yola çıktıklarını söyledi. 15 yıl ilçe ve 15 yıl da belde dönemli olmak üzere 30 yıldır Çekmeköy’de aynı zihniyetin işbaşında olduğunu kaydeden Başkan Çerkez, “Sizlerin azmi, inancı, kararlı duruşu ve emeğiyle önemli bir başarıya imza atarak halkın iktidarını kurduk. Tüm örgüt üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Partisinin ve Çekmeköy halkının kendilerine vermiş olduğu görev ve sorumluluğun ne kadar önemli olduğunu iyi bildiklerini kaydeden Başkan Çerkez, “Yerel seçim başarısıyla iktidar kapısı açıldı. En kısa zamanda yapılacak genel seçimde halkın iktidarı mutlaka kurulacak. Kimse bunu engelleyemez. Çok yakın zamanda ülkeyi yöneteceğimizden emin olun” dedi.

Belediyeyi devir aldıktan hemen sonra çalışma ekibi ve kadrosunu kurduklarını anlatan Başkan Çerkez, yıllardır işgal altında olan halkın mülklerini ve yerlerini bir bir tahliye ederek yeniden halkın hizmetine sunduklarını söyledi. Milli ve yerli aracımız TOGG’u şehit aileleri ve gazilerimizin hizmetine sunduklarını kaydeden Çerkez, mahallelerde büyük halk buluşmaları başlattıklarını, Doğa Park tahliye ederek kadın emeği pazarı için yeniden kurguladıklarını, hiç çocuk kreşi olmayan ilçeye yeni kreşler açtıklarını, eğitime destek verdiklerini, ulaşımda yaşanan kent içi sorunlara çareler ürettiklerini ve her zaman halkın talepleri için çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Kent yoksulluğu ile de mücadele ettiklerini anlatan Başkan Çerkez, üreticiyi ve çiftçiyi destekleyerek seçimde verdikleri öğrencilere ücretsiz fındık gibi sözlerini yerine getirdiklerini ifade etti. Emekten ve üretenden yana olduklarını söyleyen Çerkez, Sivas’tan Çekmeköy’e kavun alarak oradaki çiftçileri desteklediklerini ve yine Eskişehir’den salçalık domates getirterek ilçedeki vatandaşlara ücretsiz dağıttıklarını dile getirdi. “Biz bu yola birlikte çıktık, birlikte inandık, birlikte kazandık ve birlikte başardık” diyen Çerkez, “Şimdi de birlikte yöneteceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

31 Mart günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’de büyük bir tarih yazdığını söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de yaptığı konuşmada, “30 yıl sonra Çekmeköy Belediyesi’ni kazanmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu haklı gurur hepimizin. Emekleriyle başarmamızı sağlayan, geleceğe umut olan demokrasi kahramanlarımıza sonsuz ve yürekten teşekkürler. İlçe Başkanımız Haydar Arslan’a, o dönem görevde olan Melda Tanişman Tutan’a ve Çekmeköy’ü sosyal demokrat halkçı belediyecilikle tanıştıran Orhan Çerkez başkanımıza teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

2023 seçimleri sonrasında yaşanan büyük umutsuzluk akabinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından 29 Mayıs sabahı yakılan işaret fişeği ile başlatılan değişim sürecinin 31 Mart zaferine giden yolda önemli bir başlangıç olduğunu anlatan Çelik, “Başarı hepimizin başarısı, başarısızlık da hepimizin başarısızlığıdır” dedi. Değişimin uzun soluklu bir süreç olduğunu ve bu sürecin devam ettiğini kaydeden Çelik, şunları kaydetti:

“31 Mart’ta Türkiye bir hava aldı ve şimdi bir değişim sürecinden kesintisiz bir değişim sürecine geçiyoruz hep birlikte. Önümüzdeki dönemde parti programını değiştireceğiz. Toplumun tüm ihtiyaçlarına cevap verecek bir parti programı ile Türkiye’de ve İstanbul’da yine örgütümüzün katılımı ile üniversiteleri, akademi dünyasını, sendikaları, meslek örgütlerini, STK’ları ve halkın tüm kesimlerini içerisine katan bir program sürecini 8 Ekim’den itibaren başlatıyoruz. Sosyal demokratik belediyecilik uygulamalarını nasıl kalıcı hale getireceğimizi ve başarıyı nasıl devamlı kılacağımızı bu kesintisiz değişim sürecinde siyasal kültür devrimi ile gerçekleştireceğiz.”

Programın sonunda parti emekçilerine teşekkür belgeleri İlçe Başkanı Haydar Arslan, Belediye Başkanı Orhan Çerkez ve İl Başkanı Özgür Çelik tarafından takdim edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.