Çekmeköy Haber

Fikirperes'te Altın Karınca Ödülü

ÇEKMEKÖY

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde Kurumsal Gelişim Kategorisi Ödülü, Fikirperest projesi ile Çekmeköy Belediyesi’nin oldu.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen, belediyelerin enlerinin seçildiği Altın Karınca 2017 ödülleri sahiplerini buldu. Çekmeköy Belediyesi personelini yönetime ortak eden Fikirperest projesi ile Kurumsal Gelişim dalının birincilik ödülüne layık görüldü. Ödülü Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’dan aldı.

Çevrim içi web tabanlı bir sistem üzerinden çalışan Fikirperest portalında, Çekmeköy Belediyesi çalışanları proje önerilerini sunuyor. Önerilen projeler önce diğer belediye çalışanları tarafından oylanıyor. En çok oy alan projeler öneri değerlendirme kurulu, son olarak da belediye yöneticilerinden oluşan nihai değerlendirme kurulu tarafından değerlendiriliyor. Uygulanabilecek projeler arasından ilk üçe girmeye hak kazanan proje sahiplerine ödüller veriliyor.

Farklı alanlarda çalıştıkları halde hayalleri ile Çekmeköy’e bir çok proje kazandıran personellerine teşekkür eden Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Fikirperest’ önerilerek hayata geçmeye hazırlanan birkaç proje hakkında bilgi verdi:

Akıllı Durak

Güneş enerjisi ile çalışan panellerde enerji depolanacak, insanlar duraklarda kurduğumuz bu panellerde cep telefonlarını şarj edebilecekler. Şuanda aynı anda 6 kişi şarj edebiliyor ama zamanla bu panellerinde geliştirilebileceğini düşünüyoruz. Aynı zamanda insanlar otobüs beklerken bu duraklardan bedava internet kullanabilecekler. Aynı zamanda bu paneller şehrin hava kirliği ile ilgili verileri de belediyeye aktaracaklar. Tabii 14.500 hektar alan ormanı olan Çekmeköy için bu veriler İstanbul ortalamasının altında olacak ama yine de durumu kontrol etmekte fayda olduğunu düşünüyoruz.

Geri Dönüşüm Kafe

İçerisi tamamen geri dönüşüm ürünleriyle donatılarak kurulacak. Varilden koltuklar, fabrikalardaki tel makaralarından masalar, eski küvetlerden koltuklar gibi birçok form değiştiren ürünle tefrişi yapılacak bu kafede down sendromlu çocuklarımız çalışacak.

Çekirdek Hayattır

Okullarda öğrencileri dahil edeceğimiz projeyle, yediğimiz meyvelerin çekirdeklerini atmıyoruz, biriktiriyoruz. Biriken çekirdekleri toprak ve gübre ile tohum topu haline getirip ormanlık alanda ekimi sağlanacak.

PROJENİN BİRİNCİ DÖNEM KAZANANLARI

1.Uygulamalı Görsel Eğitim Projesi

2.Sanat sokağı

3. Çekirdek Hayattır

İKİNCİ DÖNEM KAZANANLARI

1.Dönüşüm Kafe projesi

2.Bebek Bakım Odası

3.Akıllı Durak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.