Öne Çıkanlar Çekmeköy İYİ Parti yönetimi ile bir araya geldi İhlas Pazarlamanın Anadolu yakasındaki 20nci şubesi Çekmeköyde açıldı Çekmeköy kızılay yücel yalçınkaya Çekmeköy Metrogarden

Bu haber kez okundu.

ÇEKMEKÖY TRAFİĞİ NEFES ALACAK

İstanbul’un trafik sorunlarına kalıcı çözümler getirmek için önemli projelere imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Soğukpınar, Taşdelen, Ekşioğlu, Alemdağ, ve Çatalmeşe Mahallerine ulaşmak isteyen vatandaşları trafik çilesinden kurtaracağı Taşdelen-Yenidoğan Kavşağı Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in İBB ile yaptığı görüşmeler neticesinde hız kazanan kavşakta çalışmalar Şubat 2025’te tamamlanacak. Yeni yılın ilk aylarında hizmete açılacak kavşak ile birlikte özellikle sabah ve akşam saatlerinde büyük bir çileye dönüşen ve büyük zaman kaybına neden olan trafik sorunu, proje ile tarihe karışacak. Kavşak projesi, aynı zamanda Şile yolu trafiğine de önemli bir rahatlama getirecek.

TRAFİĞE ALTERNATİF ROTALAR SAĞLANACAK

Proje kapsamında, Sırrı Çelik Bulvarı ile Barbaros Caddesi'ni birbirine bağlayan Şehit Astsubay Mehmet Koray Pınar Altgeçidi, 12 Ağustos itibarıyla trafiğe kapatılacak. Bu süreçte, bölgedeki trafik akışı Şile ve Üsküdar yönlerinde alternatif güzergahlar üzerinden sağlanacak. Trafik düzenlemesi ve yönlendirmelerle ilgili olarak, İBB yetkilileri, vatandaşların mağdur olmaması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

ÇEKMEKÖY’DE HER TÜRLÜ PROBLEMİ KÖKÜNDEN ÇÖZECEĞİZ

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “16 milyon İstanbullunun Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatları ile Çekmeköy için büyük sıkıntılara neden olan kavşak projesine büyük hız verildi. Sayın Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde bölge trafiğinde yaşanan sıkıntıları arz ettik. Yaptığımız görüşmeler neticesinde, ilgili birimlere talimatlar vererek sorunun kısa sürede çözülmesi için çalışmalar başlatıldı. Taşdelen-Yenidoğan Kavşağı projesi, bölgedeki mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın günlük hayatını kolaylaştıracak, uzun süredir kangrene dönen trafik sorununu çözecek çok önemli bir proje. Bu proje, sadece mahallelerimizin girişinde oluşan trafiği rahatlatmakla kalmayacak, aynı zamanda Şile yolundaki yoğunluğu da büyük ölçüde azaltacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin özverili bir şekilde çalışmalarına devam ettiği bu proje, bölge halkımızın yaşam kalitesini artıracak, aynı zamanda Çekmeköy'ün ulaşım altyapısına önemli bir katkı sağlayacak. İlçemizin kurulduğu günden bugüne en büyük problemlerinden birisi olan kavşak projesinde çalışmaları bizzat takip eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na bize verdiği destek için çok teşekkür ediyorum. Komşularımızın yaşam kalitesini arttırmak adına Çekmeköy’de sorunları tek tek kökünden çözerek gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir ilçe bırakacağız. Hem İstanbul’da hem de Çekmeköy’de her şey çok güzel olacak. Hedefimiz güler yüzlü Çekmeköy” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner44

banner43