Öne Çıkanlar 0-3 Neşeli Anaokulu TIR ümranite sosyal mesafe

Bu haber kez okundu.

MEME KANSERİNDE ERKEN TANI HAYAT KURTARIR..

Çekmeköy Belediyesi Hamidiye Kültür Merkezi, hafta sonu anlamlı bir programa evsahipliği yaptı. 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayına dikkat çekmek maksadıyla kent konseyi ve belediye işbirliğinde düzenlenen eğitici ve öğretici program yoğun katılımla amacına ulaştı. Kent Konseyi Başkanı Özgür Altıparmak, eğitimden sağlığa toplumun her alanda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Belediye Başkan Yardımcıları Seyfettin Yıldırım ve Halil İbrahim Kılıç ile CHP İlçe Başkanı Haydar Arslan da katılımları ile programa destek verdiler. Programa ayrıca belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve kent konseyi yöneticileri de yoğun katılım gösterdi.

Alanında uzman isimler Meme Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Leyla Zer ve Uzman Klinik Psikolog Derya Yalçınkaya katılımcılara meme kanserinin erken teşhis, tedavi aşamaları ve sürecin psikolojik boyutlarına ilişkin önemli bilgiler verdi. Tüm hastalıklarda olduğu gibi meme kanserinde de erken tanının hayat kurtaracağına dikkat çeken uzmanlar, kadınların belirli zamanlarda kendi kendilerine yapacakları elle muayene yöntemleri sayesinde bazı belirtileri fark edebileceklerini ve bir genel cerraha başvurarak erkenden önlem alabileceklerini anlattılar.

Katılımcıların bu yöndeki sorularına da yanıt veren uzmanlar sürecin sosyolojik ve psikolojik boyutlarına da dikkat çektiler. Programın sonunda ise Orçun Utlu konseri katılımcılara keyifli anlar yaşattı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner44

banner43