Parlamenter sistemden başkanlık sistemine ve dolayısıyla üniter devletten federatif devlete geçiş yapmak isteyen Akp iktidarı, 2015 genel seçimlerini Anayasayı değiştirecek çoğunlukla kazanmak istiyor. Bu yönde kamuoyu oluşturmak için kullandığı temel argüman ise ‘’Yeni Türkiye.’’
‘’ Köprüden önce son çıkış ‘’ olduğu artık iyice belirginleşen genel seçimler, MHP ve BBP’ye tarihi bir sorumluluk yüklüyor. Zira %65’i sağ eğilimli olan seçmenin, Akp’nin yürütmekte olduğu milli devleti dönüştürme politikası karşısında alternatif olarak yönelebileceği partiler MHP ve BBP.
Hattızatında Devlet Bey, 2010 yılında, milliyetçi görüşteki partileri bir araya getirmek maksadıyla, önemli bir adım atmış, bu kapsamda ilk olarak Aydınlık Türkiye Partisi’ne ziyarette bulunmuştu. Büyük Birlik Partisi ile de görüşmeler yapılmış ancak partinin o dönemde Genel Başkanı olan –ve bu sene başında parti üyeliğinden istifa eden- Yalçın Topçu’nun, Akp çizgisindeki siyaset anlayışı, seçim birlikteliğine engel olmuştu.
Büyük Birlik Partisi’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı destekleme kararı alması ve çözüm sürecine dair eleştirilerini daha yüksek sesle dile getirmesi, Akp’nin şimşeklerini üzerine çekmesine neden oldu.
CB seçimlerinde çatı adayı destekleme kararını açıklamasının ardından BBP’ye yönelik yandaş medya saldırısı başlatıldı. Erdoğan’ın Van mitinginde, BBP Van İl Başkanı olduğu söylenen bir kimse sahneye çıkarıldı ve BBP’nin tabanına yönelik algı operasyonu yapıldı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bu tertiplerin iktidar tarafından, BBP’yi karıştırmak için organize edildiğini ifade etti. İktidarın BBP’ye dönük intikamcı tavrı Söğüt şenliklerinde de devam etti. Mustafa Destici’nin konuşmasına izin verilmedi.
Tüm bu yaşananlar, AKP’nin politik hedeflerine uygun siyaset yapmayan partilere karşı intikamcı -gücü yeterse de yok edici- bir tavır içinde olduğunu gözler önüne sermektedir.
MHP ve BBP’nin aynı kaynaktan feyz alan siyasi partiler olduğu kuşkusuzdur. 2015 seçimlerinin Türkiye için ifade ettiği anlam ve önem de bir başka kuşku götürmez gerçek olarak karşımızda durmaktadır.
Öte yandan 12 yıldır, ‘’başka alternatif yok’’ algısı nedeniyle Akp’ye oy veren kitlenin, MHP ve BBP’nin bir araya gelmesinden doğacak sinerjiden etkilenmesi ve dikkatini bu noktaya çevirmesi kuvvetle muhtemeldir.
2015 seçimlerine bundan önceki seçimlerden daha farklı bir heyecanla/motivasyonla girmesi gereken MHP ve BBP’nin, kurumsal kimliklerine saygılı biçimde, seçim ittifakını gündemlerine alması, iki partinin geleceği açısından da önem arz etmektedir.
Alternatif olmak için denenmiş ve netice alınamamış yöntemleri değil farklı yöntemleri denemekte –en azından gündeme almakta- fayda vardır.
Selam doğru yolda gidenlere dir.
buy abortion pill go online purchase abortion pill