20 yıl öncesinin sokak sütçüleri geri döndü. Ama bu kez site sütçüleri olarak... Tüketicilerin doğal yaşama artan ilgileri mandıralarda üretilen süt ve süt ürünlerine olan talebi patlattı.
Tarım ve hayvancılığa verilen desteklerin de etkisiyle İstanbul çevresinde özellikle Çatalca, Polonezköy, Şile ve Beykoz gibi bölgelerde mandra ve çiftlik sayısı artmaya başladı.
KAPIYA TESLİM
Telefonla sipariş alıp, ürünleri aynı gün içinde tüketicilerin kapısına kadar götüren mandıra sahiplerinin en bereketli adresi ise onlarca bloktan oluşan siteler oldu.
Çekmeköy, Ataşehir, Kavacık, Beykoz, Halkalı, Ataköy ve Maslak gibi toplu konutların yer aldığı bölgelerden günde binlerce litrelik sipariş alan üreticiler talebe yetişemiyor. Üreticilerin birçoğu teslimatı kendisi yapıyor. Ancak bir kısmı da ürünleri aracılara veriyor. Aracı firmaların hemen hepsinin internet sitesi var. Facebook ve Twitter üzerinden de firma tanıtımı yapıyorlar. İstanbul Halkalı'da 60'ya yakın bloku olan ünlü bir siteye hizmet veren Sütçü Kapınızda firmasının sahibi Ercan Tendir, talebin sürekli arttığını söyledi. Haftada 300 kilo süt sattıklarını kaydeden Tendir, "Ürünlerimizi soğuk hava zinciriyle getiriyoruz. Özelikle çocuklu aileler bizi tercih ediyor" dedi. Tendir, sütün litre fiyatının 2.5 TL olduğunu belirtti.
GÜNDE 40 TON SATIŞ
Çatalca'da 1992'den beri faaliyet gösteren Karahalil Çiftliği'nin sahibi Mehmet Karahalil, anlaşmalı oldukları çiftliklerden günde 40-45 ton süt alıp sattıklarını söyledi. Sütlerinin hiçbir işlem görmeden direkt soğutulduğunu belirten Karahalil, "Tamamen doğal süt satıyoruz" diye konuştu.
NİŞANTAŞI'NDA TALEP PATLADI
İstanbul'un lüks semtlerinden Etiler ve Nişantaşı'nda da telefonla açık süt siparişi alan ve talebi karşılamakta güçlük çeken dükkânlar olduğu belirtiliyor. Tüketicilerin sütü en fazla yoğurt ve çocuklara yönelik yiyecek hazırlamak için aldığı vurgulanırken, siparişlerin son yıllarda arttığı kaydedildi.
sabah
where can i buy abortion pills buy abortion pill online