Öne Çıkanlar ucuz yaz okulu kanser hastası Ümraniyede anaokulları Çekmeköy Superdent Bilim

Bu haber kez okundu.

Basın Emekçilerini Unutmadı !

Sancaktepe Belediyesi’nin Şehit Furkan Doğan Sosyal Tesisleri’ndeki “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” buluşmasına Başkan Alper Yeğin’in yanı sıra belediye başkan yardımcıları Hüseyin Kılıç, Gülay Çelikel, Dr. Abdullah İnan, Selçuk Cebir, Gökhan Erdoğan, Emine Çınar Akalın ve Nevzat Kılıç ile Basın Yayın Müdürü Leyla Çakır da katıldı. Programda gazeteciler gününü kutlayan Başkan Alper Yeğin, basın emekçilerinin toplumun demokratik duruşunun en önemli dayanaklarından olduğunu vurguladı. Yeğin, toplumun tüm kesimlerinin olduğu gibi basın emekçilerinin de her zaman yanında olduklarını söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Alper Yeğin, 31 Mart seçimlerinin ardından 3 Nisan’da görevi devir-teslim almalarının ardından başlayan değişim, dönüşüm, yenileşme ve gelişim hamlesinde kazanan tarafın Sancaktepe olduğunu ifade etti. Belediyeyi, tahminlerinin çok daha ötesinde, ‘batak’ denilebilecek seviyede bir borç yükü ile devraldıkları dile getiren Başkan Yeğin, her türlü zorluğun üstesinden gelmek için büyük bir mücadele başlattıklarını anlattı. Borç yükünün ‘Jakuzi’ gibi gündem saptırma tartışmaları ile gölgelenmeye çalışıldığını da kaydeden Yeğin, İstanbul’daki en borçlu belediyenin Sancaktepe olduğunu söyledi.

Geçmiş dönemlerde birileri tarafından işgal edilmesine göz yumulan belediyeye ait alanların bir bir kurtarılarak Sancaktepe halkına hizmet için proje yerlerine dönüştürüldüğünü kaydeden Başkan Yeğin, 100 günde 20 kalıcı eserin projesini yapıp İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı törenle temelini attıklarını ifade etti. Başkan Yeğin, “Hayat devam ediyor dolayısı ile yaşamın her alanına yönelik hizmet ve yatırımlarımız da aksamadan devam ediyor. 100 günde geçmiş dönemden planlanmayan 5 yeni kreş, kütüphane, mahalle evi, taziye evi, 70 bin metrekare alanı bulan 7 büyük park, 2 aile sağlığı merkezi, 1 semt polikliniği, mahalle muhtarlığı gibi 20 projeyi yaparak temelini attık ve inşaat çalışmaları hızla devam ediyor” dedi.

Gelişen, değişen ve büyüyen Sancaktepe’de kazananın Sancaktepe halkı olduğuna işaret eden Başkan Yeğin, 2.800 civarında belediye personeli olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Belirli bir istihdam politikamız var. İşçi kıyımına yönelik bir planımız veya projemiz yok. Ama gereksiz olan personelin ayrılmasına yönelik bir çalışmamız elbette var. Gerçek manada işini yapan emekçi çalışanlarımızın yanı sıra; iş yükünün çok olduğu bazı birimlerde personel eksikliğimiz var, iş yükünün az olduğu alanlarda ise personel fazlası var. Bu arkadaşlarımız arasında bir denge oluşturacağız. Tasarruf tedbirleri genelgesinin getirmiş olduğu kuşatmaya rağmen halkımıza hizmet verebilmek için çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Değişim ve dönüşüm devam edecek, yaptığımız ve yapacağımız her işten Sancaktepe halkımız kazanacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner44

banner43