Öne Çıkanlar çekmeköy Sancaktepe RESTORAN VE KAFELERİ BOYKOT EDERKEN ÖZENLİ VE DENGELİ OLALIM Başkan Yazıcı: Ayağımızı Yorganımıza Göre Uzattık Yıldırım

Bu haber kez okundu.

Sultanbeyli Belediye Meclisi’nde Suriyeliler ayrışması..

Sultanbeyli Belediye Meclisi, Eylül ayı oturumları ile yeni dönem toplantılarını başlattı. Meclisin ikinci gün toplantısında gruplar karşılıklı olarak; 4 Eylül Sivas Kongresi yıldönümü, yeni haftada eğitim ve öğretime açılacak olan okulların durumu ve öğrencilere kitap-kırtasiye yardımları gibi konuları ele aldı. Eğitimde iktidarın ülke genelinde uygulamış olduğu yanlış politikalar neticesinde gelinen noktayı ve okulların durumunu özetleyen bir konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Serhat Dal’a AK Parti adına yanıt veren meclis üyesi ve belediye başkan yardımcısı Sedat İnan, ilçedeki tüm eğitim kurumlarında ihtiyaç duyulan konularda gerekli çalışmaları gerçekleştirdiklerini ve yeni haftada açılacak yeni eğitim döneminde öğrencilere ücretsiz kırtasiye yardımı yaptıklarını anlattı.

Meclis toplantısında asıl dikkat çeken konu ise gündemin 4. maddesi oldu. Tüm maddeler iktidar ve muhalefetin oybirliği ile geçerken sığınmacılar ve mülteciler konulu 4. maddeye CHP’liler karşı çıkarak ret oyu verdi. Hukuk komisyonunun Belediye Başkanı Ali Tombaş’a, “Mülteciler ve Sığınmacılar Derneği ile protokol yapmak üzere yetki verilmesi” konulu raporunu içeren maddesi CHP’lilerin ret oylarına karşılık AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı meclis üyelerinin oyçokluğu ile kabul edildi.

Sultanbeyli’de 23 bin civarında Suriyeli mültecinin yaşadığını ve bu durumun ilçenin imajını zedelediğini ve bunun daha fazla sürdürülmesinin herkese zarar verdiğini öne süren CHP’li meclis üyeleri bu durumla ilgili olarak Avrupa Birliği’nden hibe olmak üzere söz konusu dernekle protokol yapmak için başkana yetki verilmesinin doğru olmayacağını savundu. AK Parti’li meclis üyeleri de bu protokol yapma yetkisinin yeni bir durum olmadığını önceki dönemden beri süregelen bir yetki izni olduğunu kaydederek maddeyi oyçokluğu ile kabul ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner44

banner43