Öne Çıkanlar Çekmeköy Anadolu Birleştirici İş Dünyası Derneği (ÇEKBİAD) Kongresini tamamladı Mhp İstanbul il başkanlığı çekmeköy mhp şile yolu Sancaktepe

Bu haber kez okundu.

Suat Yazıcı; “Zahmetsiz rahmet olmaz. Herkes taşın altına elini koyacak..”

Ümraniye Belediyesi, toplumda iyi ahlak, kardeşlik ve dayanışmayı simgeleyen Ahilik Kültürü Haftası’na özel bir program gerçekleştirdi. Ahilik geleneğinin önemini vurgulamak ve bu değerleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen etkinliğe, 2017 “Yılın Ahisi” seçilen ahşap sanatçısı Suat Yazıcı konuk oldu. ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı ve yönetim kurulu üyeleri gibi Ümraniye’nin önde gelen tanınmış sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de ilgi gösterdiği programa çok sayıda mesleki eğitim hocası ve dinleyici katıldı.

“Ağaçla bir ömür” eserinin yazarı usta isim Yazıcı, 40 yılı aşkın meslek hayatındaki tecrübelerini paylaşarak ahiliğin ticaret ahlakı ve toplumsal dayanışma açısından taşıdığı önemi dile getirdi. Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini vurgulayan Yazıcı, katılımcılarla sohbet ederek bu kadim geleneğin geçmişten günümüze sürdürülebilirliğine dikkat çekti.

Kendisinin hem mektepli hem de alaylı olduğuna vurgu yapan Suat Yazıcı, “Ahilik bir kültür, bir sanat bir esnaf geleneğidir. Bu kültürde iş ve meslek terbiyesi önemli bir yer tutar. Size kim ne öğretirse ona saygı duyun hiç küçülmez aksine daha da büyürsünüz. Ben aslen Bingöl Kiğılı’yım ve gelecek sene 26 Ağustos’ta meslek hayatımın 50. yılını kutlayacağız inşallah. Meslekte benim papucum hiç dama atılmadı” dedi.

“Yeni nesil genç kardeşlerimiz mutlaka bir meslek öğrensin” diyerek sözlerine devam eden Suat Yazıcı, mesleki eğitimin önemine değinde. Geçmişte ülkemizde mesleki eğitimin çok daha kaliteli ve yeterlilikte olduğunu kaydeden Yazıcı, eski günlerdeki gibi çıraklık meslek okulları ve meslek liselerinin yeniden aktif olması gerektiğini dile getirdi.  

Yazıcı, şunları söyledi: “Doğru malzeme, sabır ve marifet olduktan sonra işiniz kolaylıyor. Benim işyeri ismi Ağaç İşleri Atölyesi. Suat usta olmaktan büyük gurur duyuyorum işyerimin ismi de Türkçe. Sizlerin de ismi Türkçe olan bir işyeriniz ve unvanı olsun. Kendi kültürümüz, bizi bütün dünyaya tanıtmaya yeter de artar bile. Yeter ki işlemesini bilelim, doğru yansıtalım, yaşatalım ve de geliştirelim. Sıradan sürüden olmayın merak edin ve 72 yaşındaki bu adamın tecrübesi ile sabredin.

Suat Yazıcı eserlerinin sergilendiği program, izleyicilerin sorularıyla interaktif bir havada devam ederken, etkinliğin sonunda Yazıcı’ya çiçek takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner44

banner43